[...] ci tracić wagę, zachowując jednocześnie masę mięśniową. Na przykład kulturysta ważący 90 kg, który w poniedziałek i wtorek zjada po 400 g węglowodanów, powinien w środę zjeść ich 600 g, aby następnego dnia znów wrócić do poziomu 400 g. c. Jeśli natomiast nie gubisz wystarczająco szybko wagi, zmniejsz ilość węglowodanów do ok. 3 g na kilogram [...]
[...] Jesteś przygnębiony, wygłodzony, a na dodatek mięśnie klatki piersiowej i grzbietu śmiertelnie cię bolą po ostatnim treningu. Jedyne twoje pragnienie to pójść do domu, zjeść całe opakowanie lodów i położyć spać. Ale ponieważ następnym razem będziesz mógł pójść do siłowni dopiero w przyszłym tygodniu, musisz iść dzisiaj na trening i, co [...]
[...] - Dobrymi "zapychaczami" są produkty bogate w błonnik (patrz punkt 28.) takie jak otręby (ktore możesz zjeść z jogurtem) czy zielone warzywa, jak sałata, szpinak, brokuły. Pokarmy te mają bardzo małe ilości węglowodanów strawnych, a białka i tłuszczu prawie wcale, więc nie [...]
[...] je i pije. Ja sam nie przestrzegam ustalonych por posiłków, jem gdy odczuwam głód i tak niewiele, że nie ma to szkodliwego wpływu na organizm, nawet jeśli wypadnie czasem zjeść nieodpowiednią potrawę. Postępując podobnie możemy nie tylko uwolnić się od dręczących nas dolegliwości, gdy wszystko już zawiodło i medycyna akademicka nie potrafi [...]
[...] Przyjmijmy tu dla uproszczenia że wyliczamy ilość węglowodanów dla 3 g / kg masy ciała. Mamy więc 3 gramy razy 90 kg = 270 gram węglowodanów. Tyle węglowodanów powinniśmy zjeść w ciągu dnia - ani więcej, ani mniej. I znów przeliczamy węglowodany na kilokalorie, czyli 270 g razy 4 kcal = 1080 kcal. Dokładnie tyle kilokalorii powinniśmy [...]
[...] węglowodanów jest ściśle określona przez ilość serii wykonywanych na treningu. Lyle McDonald zasugerował 5gramów na każde dwie serie. Osoba planująca wykonać 10serii powinno zjeść 25gramów przed treningiem. Większość użytkoników TKD używa skróconych metod treningowych takich jak HIT, gdzie wykonywane są 1,2 serie na partie. Węglowodany są [...]
Jest to praca użytkownika faftaq, który zdobył wyróżnienie w marcowym konkursie w dziale "Odżywki i suplementy". link do konkursu: http://www.sfd.pl/NOWY_KONKURS%21%21%21%21_ZAPRASZAMY_DO_UDZIA%C5%81U_%2D_DO_23_MARCA-t389137.html ________________________________________________________________ Suplementacja najbardziej przydatna w sportach walki [...]
[...] bób można spotkać go w wersji świeżej i mrożonej. Jest zasadotwórczy, bogaty w kwas foliowy, witaminy z grupy B, witaminę K, błonnik, fosfor, potas, magnez, wapń.Bób można zjeść bezpośrednio po wyjęciu ze strąków ( młode ziarna, bo mają delikatną skórkę) można go dusić z mięsem, rybą i innymi warzywami, ugotować w wodzie, czy na parze . fasola [...]
[...] sprawiają nam przyjemność. ILOŚĆ JEDZENIA Stwierdzono, że w większości sięgamy po jedzenie, z innych powodów niż głód. Oto niektóre z nich: - zegar wskazuje, że pora coś zjeść - dobry smak pożywienia - zmęczenie lub nuda - jedzenie jako nagroda dla siebie - mylenie pragnienia (chce się pić) z głodem - jemy, bo mamy jedzenie „pod nosem" - [...]
[...] musiałbyś zjadać pięć kilo czerwonego mięsa dziennie, a żeby dostarczyć organizmowi taką ilość kwasu lipoidowego, jaka znajduje się w jednej dawce suplementu, trzeba by zjeść 100 kilo szpinaku. Wciąż uważasz, że wystarczy ci wyłącznie jedzenie? Niepowtarzalnym faktem jest, że żadnym sposobem samo jedzenie nie dostarczy ci wystarczającej [...]